vrijdag 14 februari 2014

Centrum voor gelijkheid van kansen en voor racismebestrijding (CGKR)

"Het Centrum heeft als opdracht het bevorderen van de gelijkheid van kansen en het bestrijden van elke vorm van onderscheid, uitsluiting, beperking of voorkeur op grond van: nationaliteit, zogenaamd ras, huidskleur, afkomst of nationale of etnische afstamming; leeftijd, seksuele geaardheid, handicap, geloof of levensbeschouwing, burgerlijke staat, geboorte, vermogen, politieke overtuiging, huidige of toekomstige gezondheidstoestand, een fysieke of genetische eigenschap, en sociale afkomst."

"Het Centrum heeft eveneens tot opdracht te waken over het respect van de grondrechten van de vreemdelingen en de overheid te informeren over de aard en de grootte van de migratiestromen. Het heeft ook tot taak het overleg en de dialoog te ontwikkelen tussen alle overheidsactoren en de private actoren die betrokken zijn bij het opvang- en integratiebeleid van de immigranten. Bovendien heeft het Centrum de opdracht de bestrijding van de mensenhandel (en de mensensmokkel) te stimuleren".

Het Centrum is door het Hoog Commissariaat voor de Mensenrechten van de Verenigde Naties geaccrediteerd met een B statuut.


In 2014, wordt het centrum opgesplitst in 2 centra:
  • Federaal migratiecentrum
  • Interfederaal gelijkekansencentrum

Contact:

CECLR contact

Site web:

CECLR.BE

Coordonnées:

Centre pour l'égalité des chances et la lutte contre le racisme, 138 rue Royale, 1000 Bruxelles